Tjusiga inredningsbutiker i all ära men det är något magiskt med att strosa omkring på loppmarknader. Få saker ger en sådan unik inredningsprägel som när man köper saker i andra hand.

Gammalt & nytt

Kläder som var infesterade av loppor tros vara bakgrunden till namnet loppmarknad om man får tro Wikipedia. Det finns förstås mindre fräscha ställen men idag håller många loppisar en god standard. De har ofta höga krav på sakerna som lämnas till dem, vilket betyder att inget får vara smutsigt eller oanvändbart. En loppis är det perfekta stället att hålla till på om man letar efter gamla saker men det är även här som man hittar moderna prylar som folk har tröttnat på. Därmed går det att hitta allt och lite till genom att bege sig till en loppmarknad.

Det hippa återbruket

Återbrukets status har fått ett kraftigt uppsving, mycket tack vare alla miljömedvetna inredare. Det går mycket väl att hitta den perfekta inredningsdetaljen men det blir lite lättare om man har ett uns av flexibilitet, händighet och om man handlar med ett öppet sinne. Exempelvis kan man lätt måla om ett bord som har rätt form men fel färg och likaså syr man lätt om ett par gardiner som har fel längd men ett snyggt mönster.

city-store