Det sägs att vi tillbringar ungefär en tredjedel av livet i sovrummet. Därför är det bra om du inreder på ett sätt som gör att du trivs så bra som möjligt och får bästa sömnen du kan. Det kan låta lite konstigt att inredningen avgör hur bra sömn du får, men det finns faktiskt en del inredningstips som säger att sömnen blir bättre om du använder dig av dem. Här kommer några enkla tips på sovrumsinredning för att du ska få så bra sömn som möjligt.

Undvik stark belysning

Det finns en del inredningsmisstag som många råkar ut för. Ett misstag när det kommer till sovrum är att ha det alldeles för ljust. Försök istället välja sänglampor som har lite svagare belysning. Det kan även vara bra att du installerar rullgardiner eller hissgardiner. Rullgardiner kan dock kännas lite trista eftersom många har en väldigt trist design. Dock finns det snygga hissgardiner som både gör ditt sovrum snyggare och inte endast mörkare. Skulle du inte ha möjlighet att köpa hiss- eller rullgardiner finns det andra alternativ. Har du persienner kan dessa hjälpa dig att skapa ett mörkare rum. Det finns även tjocka mörkläggningsgardiner som kan vara bra alternativ.

Avslappnande färger

Det är viktigt att du väljer en bekväm säng och andra möbler som bidrar till en avslappnande stämning. Trots att du rekommenderas sätta en personlig prägel finns det vissa färger du bör hålla dig till. Färger som anses vara neutrala, svala och mer naturnära sägs hjälpa dig skapa en miljö som du sover bättre i. Detta är färger som beiget, vitt, grått, grönt och ljusblått.

Var försiktig med konst

Det blir alltid trevligt att hänga upp några tavlor eller posters. Men samtidigt är det rekommenderat att du inte hänger upp för många. Det är inte ovanligt att vilja skapa en fin tavelvägg, men detta är något du bör göra i andra delar av ditt hem. Det är nämligen lätt att bli lite distraherad av för många bilder. Välj istället ett fåtal fina tavlor, gärna naturbilder, för att skapa en mer avslappnad miljö. Har du fin utsikt genom fönstret kan du placera sängen så du kan se ut genom fönstret istället.

city-store