Är du sugen på att förnya ditt hem men saknar inspiration? Låt dig inspireras av årets trender inom inredning. Du kan också leta upp en möbelbutik för att inspireras och få olika tips och råd. Börja med att fundera över om du vill byta möbler eller bara inredningsdetaljerna. Sedan gör du en plan och hittar en röd tråd genom din inredning. Välj dina favorittrender som passar ditt hem bäst för att sedan kunna skapa ett härligt hem med en trivsam miljö.

Satsa på teddy- och trämaterial

Det största materialtrenderna för året är trä och teddy. Teddy är inte bara mysigt att ha på möbler utan väldigt elegant att inreda med. I år finns det mycket möbler som har teddymaterial. Dessa typer av möbler är ofta iögonfallande och perfekt att använda för att ge rummet en karaktär. Teddy-möbler bryter även av raka linjer och kala ytor på ett trivsamt sätt. Vill du inte ha en hel möbel i teddymaterial kan någon prydnad eller detalj som en kudde vara en bra idé. Trä är det andra materialet som är glödhett. Du kan ha trä på allt från möbler till små inredningsdetaljer. Du kan till exempel hitta porslin och krukor i trä. Vill du ta trätrenden ett steg längre ska du kombinera trä med trä. Exempelvis kan du matcha ditt ljusa trägolv med möbler i ett mörkare träslag. Ljusa träslag är lite mer populärt men det fungerar med alla typer av trä som den klassiska furun vilket leder in på nästa trend nämligen 70-talet. Det syns tydliga influenser från 70-talet i inredningstrenderna. Blanda vackra 70-tals möbler i trä med färgerna senapsgult, mörkgrönt och guld.

Färger som utmärker sig 2021

Det finns tre färger som har utmärker sig lite extra i årets trender. Det är jordnära toner, eldiga nyanser och olika toner av blått. Det jordnära färgerna bidrar till en lugn och harmonisk hemmiljö. De blåa tonerna bidrar också till en rogivande känsla och passar bra ihop med det jordnära nyanserna. Det blåa tonerna kan du använda lite överallt. Måla en vägg i blått eller välj en blå färg på möbler eller varför inte en lampa. Det eldiga nyanserna är iögonfallande och passar perfekt på olika detaljer som soffkuddar eller andra textilier.

Våga vara personlig

Våga ta ut svängarna i år, att vara personlig i inredningen är en trend som växer sig allt större. Ett hem ska inte längre se ut som en inredningstidning utan ett hem ska andas personlighet. Tänk bara på att ha en plan för att inte få en för spretig inredning.

city-store