Att inreda ett hem är både roligt och utmanande. När man tänker på inredning är det lätt att tankarna fastnar på möbler, tapeter och färger. Många gånger glöms ljuset bort och detta är ett stort misstag. Belysningen är nämligen a och o för att skapa känsla och värme i hemmet. Olika lampor ger olika effekt och bör därför placeras olika för att komma till sin rätt. Vilken typ av belysning man behöver i ett rum beror så klart också på hur rummet ska användas. Ett vardagsrum som är till för avslappning och umgänge behöver inte samma belysning som ett arbetsrum där du ska vara koncentrerad och skärpt och kunna ta del av information i olika format.

När du bestämmer dig för vilken belysning du ska ha i ditt hem är det viktigt att inte glömma att utsidan av huset också bör lysas upp. Utomhusbelysning och fasadbelysning har flera olika funktioner. Dels är det naturligtvis praktiskt att ha extra ljus när det är mörkt ute så att du kan orientera dig utanför ditt hus. Men fasadbelysning är också dekorativ och bidrar till husets helhetsintryck och gör att hemmet ser inbjudande och välkomnande ut. Dessutom kan ett upplyst hus bidra till att avskräcka eventuella inbrottstjuvar och skadegörelse.

När du väl bestämt dig för vilka lampor som ska placeras var kan du med hjälp av andra tekniska lösningar modifiera och manipulera ljuset ytterligare. Du kan till exempel montera dimmers som kopplas till lamporna och låter dig anpassa styrkan på ljuset så att det passar för olika tillfällen. Nu för tiden finns det även smarta glödlampor som kopplas till en telefon eller surfplatta och som kan byta färg och ton. Med hjälp av dess glödlampor kan du verkligen sätta en stämning i ditt hem med hjälp av ljuset.

city-store