Gröna växter har en förmåga att göra ett rum mer levande, och är dessutom dekorativa att se på. Ett rum som kan vara svårt att få in växter i är dock badrummet, eftersom det ofta bara finns en liten källa till naturligt ljus där, eller ingen alls. Det finns dock växter som trivs i mörker eller med mycket begränsat ljus, som kan liva upp ditt badrum.

En mycket dekorativ växt som passar perfekt i badrummet är till exempel prickblad. Denna växt har stora, mörkgröna blad som är spräckliga med ljusgrönt och vitt, och de ska helst inte få något direkt solljus alls – vilket gör att de trivs utmärkt i ett badrum utan fönster.

Det gör även fredskallan, som med sina djupt gröna blad och vita blommor gör sig bra i vilket rum som helst. Fredskallan trivs bäst i skugga, där den har lättast att producera blommor. Man ska dock vara försiktig med fredskalla om man har hund eller katt, eftersom växten är giftig för dessa djur.

För att man ska kunna placera ut dessa sköna, gröna växter i badrummet måste man dock ha praktiska och snygga badrumsmöbler som grund. För att få inspiration (och kanske slå till på ett köp) kan du gå in på Byggmax.se, där det finns ett stort utbud av badrumsmöbler som passar olika stilar.

city-store