Tv:n är ett självklart inslag i de flestas hem idag, och lika självklart som det är att ha en tv är det att ha en soffa framför tv:n som man kan sjunka ned i slutet av dagen. Det duger dock inte med vilken soffa som helst – om man vill ha den perfekta tv-soffan måste man ha vissa saker i åtanke när man letar efter sin nya soffa.

Något som är mycket viktigt är till exempel att visualisera framför sig hur alla i familjen kommer att sitta i soffan. Under en lång filmkväll är det till exempel inte realistiskt att tänka sig att alla sitter rakt upp med fötterna på golvet och ryggen mot ryggstödet; man måste räkna med plats för alla att dra upp fötterna i soffan och breda ut sig lite. Allra helst ska man ha en soffa där det finns plats för alla att sträcka ut benen framför sig, till exempel soffor med dubbla schäslonger.

Något annat som är viktigt är materialet, och i detta fall finns det inte något rätt eller fel, eftersom vad som är perfekt beror på ens omständigheter. Om man har barn är det till exempel sannolikt perfekt med ett material som är lätt att göra rent, och då passar en soffa i läder bäst – den kan man bara torka av med en våt trasa om något spills i den. Läder har dock andra egenskaper som inte gör materialet så mysigt, som att det blir kallt på vintern och varmt på sommaren. Om man inte har barn kanske därför en soffa i tyg är att föredra. Om man köper en soffa med löstagbar klädsel försäkrar man sig om att man ändå kan tvätta den relativt enkelt.

Om man har svårt att visualisera framför sig vilken typ av soffa som skulle vara perfekt framför ens egen tv, kan man alltid gå in på Furniturebox.se och titta bland deras utbud för att få inspiration. Där kan man också enkelt beställa sin soffa när man väl har bestämt sig.