Snygg och smart förvaring

Tonåringens rum kan vara svårt att få till. Det bör ha plats för det som är unikt för individen som bor i det men också tillgodose grundläggande behov som i princip alla tonåringar har. Något vi tycker att det är viktigt att tänka på är att en tonåring är gammal nog att själv ha åsikter om hur rummet ska inredas. Om han eller hon inte har det kan inredandet faktiskt vara en välbehövlig träning i att ta ta ansvar och utforma ett litet projekt. Därmed inte sagt att du inte själv kan vara inblandad i projektet.

Grunden i att inreda en tonårings rum är att gå igenom vilka funktioner rummet ska fylla. I regel handlar det om att det ska vara en plats för sömn, vila, studier, utövande av hobbies och ett rum där tonåringen kan umgås ostört med ett par vänner. Utrymmeseffektiva möbler är bra, med tanke på att det handlar om så många olika funktioner. en fräck och bekväm fatboy är en flexibel sittmöbel som tar lite plats och även kan följa med ut i trädgården under torra och soliga dagar. En hängmatta kan också vara ett trevligt inslag i en tonårings rum.

Snygg och smart förvaring

En sittpuff kan också fungera som extra sittplats vid behov och förvaras där den inte är i vägen mellan besöken. En fräck och bekväm fatboy har också den fördelen att det är troligt lätt att städa under den, eftersom den är mobil. Att underlätta städning så mycket det går är generellt en bra idé när vi talar om rum för tonåringar.

Förvaring är otroligt vikigt

Många tonringar har börjat samla på sig en hel del saker och det kan lätt bli kaos i rummet om dessa inte organiseras på ett bra sätt. Enkla, måttanpassade hyllsystem hjälper er att hålla ordning. Fina saker eller sådant som används mycket kan hållas synligt samtidigt som småprylar lämpligen förvaras i snygga lådor från Granit eller ett liknande företag. Snygga kläder som är en del av tonringens identitet kan kan gärna hänga framme på en galge.

Vilsamt i vitt

Teknik är grundläggande för många tonåringar idag och det som avgör hur ett rum kan användas är ofta var uttagen sitter. Tänk dock på att en elektriker kan förändra ett rums funktion genom att helt enkelt lägga till nya uttag. Apropå teknik – användning av hörlurar löser problem för både tonåringen och andra i hemmet.

Ett tonårsrum med en egen ingång är en dröm för många men det svår eller till och med omöjligt att realisera i de flesta hem. Något som däremot är möjligt för dig som vill göra en lite större insats för din tonåring är skapa avgränsade ytor för olika aktiviteter i ett och samma rum genom att till exempel bygga en alkov eller ett utrymmessparande sovloft. tonåringar är unga vuxna och tonårsrummet bör spegla detta genom att bjuda in till och skapa förutsättningar för både lek och allvar samt umgänge utan föräldrar stör eller störs.